Július 8 – Girl Power! Debütál a Spice Girls


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

25 éve a mai napon jelent meg a Spice Girls első kislemeze, a Wannabe, amely 37 országban listavezető lett, és egyből a világsztárságig katapultálta a lánybandát. A Wannabe után pár hónappal kijött debütáló albumuk, a Spice világszerte több mint 23 millió példányban kelt el, és ezzel a történelem egyik legnépszerűbb albuma lett.

A Spice Girls újradefiniálta a lánybanda koncepcióját azzal, hogy a férfiak helyett a fiatal nőket, lányokat tekintette célközönségének. Ők vezették a kilencvenes évek tini pop újjászületését, és az évtized popkultúra-ikonjai lettek.

A csapat 1994-ben alakult, tagjai Melanie Brown, azaz Mel B (“Scary Spice”), Melanie Chisholm azaz Mel C (“Sporty Spice”), Emma Bunton (“Baby Spice”) “), Geri Halliwell (“Ginger Spice”) és Victoria Beckham (“Posh Spice”). Beceneveiket a Top of the Pops magazin újságírójától kapták, de a csapat tagjai és a média is világszerte átvette azokat.

Második albumuk 1997. november 3-án jelent meg Spiceworld címmel, az album dalai az azonos című filmben is hallhatóak.

1998 nyarán Geri Halliwell bejelentette, hogy kilép az együttesből, és hamarosan sikeres szólókarriert tudhatott magáénak. A csapat többi tagja immár Geri nélkül kiadta harmadik albumát, a Goodbye-t, de a háttérben már a többiek is önálló karrierjük előkészítésével foglalatoskodtak.

1999. közepére Victoria férjhez ment a szívtipró futballsztár David Beckhamhez, és első gyermeküket várta, Mel B is terhes lett Eddie Murphytől – aki aztán sokáig nem ismerte el saját gyermekének Melanie kislányát -, Mel C pedig megtette első lépéseket önálló világsikere felé a Northern Star című kislemezével.

2007. június 28-án bejelentett visszatérő turnéjukra, a The Return of a Spice Girls-re 38 másodperc alatt elkelt minden belépő. Később az 2012-es londoni nyári olimpia záróünnepségének alkalmából ismét összeálltak egy rövid fellépésre. Azóta időről-időre újra fellép a csapat, de valahogy sosem sikerül minden tagot egyszerre rávenni a szereplésre, így hol Victoria, hol Mel C nélkül koncerteznek.

A Spice Girls világszerte 90 millió nagylemezt adott el, amivel minden idők legsikeresebb lánycsapata lettek, és a Beatles óta a legnagyobb brit popsztárok. Pályafutásuk alatt többek között öt Brit Awards, három American Music Awards, négy Billboard Music Awards, három MTV Europe Music Awards és egy MTV Video Music Awards díjat kaptak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved