LEGO ezúttal sem okoz csalódást – Harry Potter bájitaltan óra készlet


Solymosi Máté (19éves) - 3 hónapja

Bár ma már alapvetőnek vesszük, hogy a LEGO különböző brandekkel együtt dolgozik új készleteken (legyen ez a Star Wars vagy akár a Super Mario), régen ez egyáltalán nem volt mindennapi. Vannak, akik a mai napig furcsán tekintenek ezekre a licenszelt témákra, hiszen a precíz, filmekből vagy játékokból ismert építmények és járművek látszólag ütköznek a cég eredeti víziójával, aminek a kreativitás és a szabadság volt a középpontjában.

A Harry Potter az első között került az építőkockák világába, már a 2000-es évek elején kaphatóak voltak készletek. Én tehát már egy olyan világban nőttem fel, ahol a mindenféle bőrszínű, nem pedig rikítósárga fejű figurák voltak a legnagyobb durranások. Persze azért még így is vannak bennem kételyek, amikor egy licenszelt készletet látok, de közel sem annyi, mint egy régi motorosban lehet. Mindezt azért érdemes elmondanom, mert a

Lego bájitaltan óra készlet engem őszintén meglepett. Számítottam rá, hogy rendben lesz, hiszen a LEGO ritkán okoz csalódást, de őszintén ezek a könyves készletek nem győztek meg ránézésre. Ehhez képest mind az összerakás, mind az utána következő lehetőségek nagyon bejöttek.

Az építési folyamat nem volt különösen bonyolult, de sokkal több apró alkatrész volt, mint amire számítottam – tartalmasabb és komplexebb a szett, mint kívülről tűnik. Nagyon értékeltem, amikor a folyamat végén összezártam és a legkisebb elemek is egymásba kapaszkodtak. Nagyon precízen ki van találva a könyv, így már csak nyitni-csukni is öröm.

A figurák szintén megleptek valamennyire – ugyan Pitont tudtam, hogy kedvelni fogom, de Malfoy is korrekt, illetve Seamus-nek kifejezetten örültem, amikor rájöttem, hogy ő az (talán nem a legideálisabb a dizájnja, hiszen nem ismertem fel magamtól). Így egyben nem tudnám megmondani, megéri-e tisztán az alapanyagokat és a figurák értékét nézve a kikiáltási ár.

Ez viszont persze az egyik legkevésbé lényeges része a LEGO-nak, főleg, hogyha gyerekként gondolkodunk. A készlet rengeteg játékra ad lehetőséget, a terem belseje nagyon jó hangulatú, a számtalan apró bájital pedig tesz arról, hogy mindig lehessen valami új a karakterek kezében. Ígyhát az érték kérdése mindenki saját preferenciáján múlik.

Nekem összességében szimpatikus ez a készlet. Szórakoztató összerakni, sok játékra ad lehetőséget, jók a figurák – nagyon rendben van, mindent egybevetve.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.

A cikk megírásához a LEGO Harry Potter bájítaltan óra készletet a LEGO Hungária Kft. biztosította.2017 Kidsnews | All rights reserved