Ma kezdődik az 1. Budapesti Nemzetközi Sportfilm Fesztivál


Kovács Barna (19éves) - 3 hónapja

Július 15-től 21-ig kerül megrendezésre az első budapesti sportfilmekkel foglalkozó fesztivál az Art+ Cinema szervezésében. A programsorozat keretein belül 6 egészestés dokumentumfilmet és 7 játékfilmet nézhetnek meg az érdeklődők. Sok film után ismert sportolók és szakemberek beszélgetnek majd az adott film témájáról.

Az esemény fővédnöke Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. „Az elmúlt évtizedekben sok ikonikus sport témájú film készült a nagyközönség számára. Ezeket nagyon sokan látták, erős mondatai és jelenetei a tudatunkba égtek ösztönző jelleggel. Másrészt az informatív sport dokumentumfilmek jelentősége is megnőtt, a kiemelkedő sztárok, sorsok, események bemutatása egyre kiemeltebb szerepet kap, hiszen a sport hőseire, a legnagyobb versenyekre százmilliók figyelnek. Ezért is jó, hogy ezen a fesztiválon több alkotás is megtekinthető, szakértőkkel közösen kielemezhető.” – olvashatók a sportoló szavai az Art+ Cinema weboldalán.

A fesztivál programjában megtalálható például a Maradona című 2019-es dokumentumfilm, mely Maradona argentin futballsztár 80-as évekbeli karrierját mutatja be. A film különlegessége, hogy a focista személyes archívumából is válogattak az alkotók, amikor a felvételeket gyűjtöttek a dokumentumfilmhez. Szintén megtalálható a programban a Munkáskupa című 2017-es amerikai dokumentumfilm, mely a 2022-es Katari Futball Világbajnokság helyszíneit építő munkásokról szól, akik a jobb élet és a több fizetés reményében érkeztek segíteni az építkezést, de ott embertelen körülmények között találták magukat.

A játékfilmek listájára ránézve érdekes lehet például a Pelé című 2016-os amerikai játékfilm, mely a világszerte Peléként megismert futballcsillag életéről szól.

A filmek két helyszínen, a Lugosi és a Kertész teremben lesznek majd láthatóak, mindkét teremben naponta kettő filmet lehet majd megtekinteni a fesztivál keretein belül. A jegyek a Lugosi teremben vetített filmekre 900 forintba, a Kertész teremben vetített filmekre pedig 600 forintba kerülnek. Az 1. Budapesti Nemzetközi Sportfilm Fesztivál teljes programja itt érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved