Még nincs késő! Idén állami ösztöndíjas képzésre is jelentkezni pótfelvételi eljárásban


kidsnews (127éves) - 2 hónapja

A pótfelvételi eljárásban általában önköltséges képzések hirdethetők meg, de 2021-ben a több képzési területen is lehetőség lesz állami ösztöndíjas képzésre is jelentkezni.

A pótfelvételi eljárásban csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon szak állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít) a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben 2021. augusztus 8-án éjfélig. A 2021. évi felsőoktatási pótfelvételiben meghirdetett szakokra vonatkozó információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a felvi.hu honlapon olvashatók.

A jelentkezést legkésőbb augusztus 8-án éjfélig hitelesíteni is szükséges Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva. Minden előírt dokumentum feltöltési határideje is 2021. augusztus 8. éjfél. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a határidő munkaszüneti napra esik, ezt javasolt figyelembe venni a hitelesítő adatlappal történő hitelesítés esetén.

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak itt közlik a vizsga időpontját, és az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek.

A ponthatárokat várhatóan 2021. augusztus 27-én hirdetik ki, ekkor dől el, kit vettek fel a pótfelvételiben az általa megjelölt képzésre. A 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a 2021. július 22-én meghatározottnál. A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alap- és osztatlan képzés esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzés esetén pedig 50 pontnál.

A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg 2021. augusztus 31-ig.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Oktatási Hivatal

2017 Kidsnews | All rights reserved