Mi legyen az újszülött tapír neve? Szavazz!


Kovács Barna (19éves) - 4 hónapja

Szombattól jövő hét csütörtök éjfélig lehet szavazni a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján a június 28-án született tapír nevére – közölte az intézmény szombaton az MTI-vel. Három név van versenyben: a Hektor, a Hernandez és a Rezső.

A tapírok Dél- és Közép-Amerika trópusi területen fordulnak elő, a kifejlett példányok 150-250 kilogrammosak. A legősibb állatok közé tartoznak, az elmúlt 35 millió évben nem sokat változtak. Az orrszarvúakkal állnak a legközelebbi rokonságban, de a lófélékhez is fűzi őket némi kapcsolat.  

Elsősorban növényevőként tartjuk őket számon, de előfordul, hogy apróbb állatokat is elfogyasztanak. Kiválóan alkalmazkodtak a vízi életmódhoz: jól úsznak, és ha veszélyt érzékelnek akkor a vízbe menekülnek. Általában félénk állatok, és a párzási időszak kivételével magányosan élnek a természetben. A fajon belül a dél-amerikai közönséges tapír a legelterjedtebb. Állatkertben akár 35 évig is élhetnek.

Az állatkert tapírcsaládja négy példányból áll. Suki az anyuka, ő 22 éves és 2009 óta él a Fővárosi Állatkertben. Géza – az apuka – jelenleg 25 éves, ő 2001-ben érkezett Budapestre. A tapírszülőknek tavaly február 20-án született meg az első kölykük, ő Hada, aki kislány. Kevesebb, mint egy hónapja látott napvilágot a család negyedik tagja, az ő nevére lehet szavazni a napokban. A kicsi nemét születésekor még nem sikerült megállapítani, ezért kapja meg a nevét később.

A tapír nevére szavazni a

https://zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/hirek/nevet-keresunk-a-tapir-kisfiunak

linken lehet. A görög eredetű Hektor, a spanyol nyelvterületen elterjedt Hernandez és az angol Roger, illetve a latin Rogerius és az olasz Ruggero/Ruggiero név magyar változata, a Rezső van versenyben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved