Nyolc év kihagyás után augusztus végén rendezik meg a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót a Kecskeméten


kidsnews (127éves) - 4 hónapja

A kétnapos rendezvény programját még nem véglegesítették, hiszen a regisztráció még nem ért véget. A tervek szerint a hivatalos megnyitó után egy olyan díszelgő kötelék húz át a repülőtér felett, amelyben a Magyar Honvédségben rendszeresített valamennyi repülőeszköz látható lesz.

Kecskemét, 2021. július 2. JAS 39 Gripen vadászrepülõgép repül a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázis felett 2021. július 2-án. A légi bázison augusztus 28-án és 29-én nemzetközi repülõnapot és haditechnikai bemutatót tartanak. MTI/Bús Csaba

  A magyarok mellett lesznek olasz, cseh, német, svéd, román brit, brazil, lengyel, horvát, török és szaúdi egyéni, csoportos vagy kötelékben végrehajtott légibemutatók is.

Kecskemét, 2021. július 2. Felszáll egy JAS 39 Gripen vadászrepülõgép a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázison 2021. július 2-án. A légi bázison augusztus 28-án és 29-én nemzetközi repülõnapot és haditechnikai bemutatót tartanak. MTI/Bús Csaba

A kecskeméti repülőbázison láthatóak lesznek a légierőben rendszeresített Airbusok, Falconok, Gripenek, H145-ös helikopterek és Zlin típusú kiképző repülők.A szárazföldi járművek közül Leopard A4-es és A7-es harckocsik mellett bemutatót tart majd a Gidrán harci jármű. A 24-es felderítő ezred közelharcból nyújt majd ízelítőt.

Benkő Tibor, honvédelmi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a nyolc év kihagyás után újra megszervezett rendezvény célja, hogy bemutassák a honvédelmi és haderőfejlesztési programra fordított összeg hasznosulását, a már beszerzett, illetve a jövőben beérkező haditechnikai eszközöket és járműveket.

A nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutatóról folyamatosan frissülő információk a repulonap2021.hu oldalon érhetők el, ahol jegyek is válthatók.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved