Rick és Morty egy nagyon sajátos sorozat


Solymosi Máté (19éves) - 3 hónapja

A Rick és Morty egy nagyon sajátos sorozat. Valahol meglepő, hogy az eredetileg kis rétegnek szóló önreferens, különös humora ekkora tömeget ért el. Mindeközben mi sem lehetne logikusabb, minthogy az internet korában, egy ennyire hiperaktív és szórakoztatni kívánó animáció megtalálta a közönségét.

A Rick és Morty a címben is megjelenő két karakter változatos interdimenzionális kalandjait követi végig, ahol részről részre egy újabb sci-fi filmet vagy koncepciót túltolnak az alkotók – élükön Justin Roiland-del és Dan Harmon-nal. A sorozat a nagyapa-unoka duó családjával tölti el a legtöbb időt, akik saját világnézeteikkel és természetükkel sokszor belekavarnak a rajtuk túlmutató sci-fi eseményekbe.

A sorozat alapvetően epizodikus, de ahogy telnek az évadok egyre több résznek vannak maradandó következményei, illetve évadokon átívelő történetek is megjelennek (remek példa erre Morty szüleinek válása majd újra egymásra találása a harmadik évadban). Ennek köszönhetően lényegében bármikor be lehet szállni a sorozatba, de hogyha jobban beleássuk magunkat, akkor sem leszünk csalódottak felületes, minden epizódnál alapállásba helyezett karakterek miatt.

Az összes epizód felkerült néhány hete az HBO GO-ra, így minden feliratkozó felzárkóztathatja magát, amíg az ötödik évad új részeire várunk. A sorozat első része az egyéves pihenő után, mely egy hónapja hétfőn jelent meg Ricket és Mortyt új vizekre evezi, a szó szoros értelmében. Miután egy félresikerült kaland végén Morty az óceánban landol az űrhajóval Mr. Nimbus, Rick nemezise hosszú évek után először összeakasztja bajszát a párossal.

Az első epizód Youtube-ra is felkerült (bár ott magyar felirat nem érhető el), így a történetről nem írnék itt többet – akit kicsit is érdekel, az szerintem mindenképp nézze meg. Legyen elég annyi, hogy az epizód nem mellőzi a már megszokott sajátos sci-fi koncepciókat és azok kiforgatását, a karaktereket pedig váratlan, izgalmas új irányokba viszik (különösen igaz ez Jessica-ra, Morty sulis szerelmére).

Az epizód elég megosztó volt a nézők körében, sok nagyon sajátos kritikát hallottam mind internetes fórumokon, mind pedig ismerősöktől. Ettől függetlenül én nagyon élveztem az új részt – rendkívül pörgősnek és a megszokotthoz képest is nagyon viccesnek találtam, a közepén pedig hatott az érzelmeimre. A központi bonyodalom gyönyörűen van ábrázolva, a gyorsan váltakozó figuráknak nagyon karakteres jellemei vannak, történeteik amiyen rövidek, annyira meg is ragadtak.

Aki kedveli az igényes animációt és a vicces, precízen összerakott sorozatokat, az mindenképpen adjon esélyt ennek az epizódnak – bár lehet érdemesebb a Rick és Mortyt az elejéről kezdeni.

Aki eddig nem kedvelte a pekuláris űrkalandokat, az valószínűleg nem most fogja eldobni az agyát, de egy próbát azért így is megérhet.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

HBO go támogatott tartalom

2017 Kidsnews | All rights reserved