Augusztus 12. – A Fiatalok Nemzetközi Napja


kidsnews (127éves) - 1 hónapja

Ez a nap A Fiatalok Nemzetközi Napja, amikor az ifjúság tagjai lehetőséget kapnak arra, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi helyzetükre, a jogaikra és köteleségeikre, valamint a társadalmunkban elszenvedett nehézségeikre- mondta ki az ENSZ közgyűlése 1999-ben.

A 2019-es International Youth Day témája az oktatás befogadóbbá, méltányosabbá tétele, minőségének szavatolása, valamint az egész életen át tartó tanulás elősegítése a széles társadalmi rétegek számára.

A statisztikák szerint az alacsony jövedelmű országokban az embereknek mindössze 10 százaléka rendelkezik középfokú végzettséggel, és a világ teljes lakosságának 40 százalékát nem olyan nyelven tanítják, amit beszélnek vagy teljesen megértenek.

Magyarországon folyamatosan bővül azon támogatások, lehetőségek köre, amelyek a fiatalok továbbtanulását, önálló életkezdését, családalapítását, otthonteremtését, nyelvtanulását, elhelyezkedését segítik. A gazdaság dinamikus növekedésének, a béremeléseknek és a munkahelyteremtéseknek köszönhetően stabil és tervezhető jövőkép áll előttük.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

www.un.org

RENE RAUSCHENBERGER / Pixabay

2017 Kidsnews | All rights reserved