Augusztus 13. – A balkezesek világnapja


kidsnews (127éves) - 1 hónapja

A mai napon, vagyis a Balkezesek Nemzetközi Világnapján azokat ünnepeljük, akiknek a jellemzően jobbkezesekre berendezkedett világunkban a másik kezükkel kell megküzdenie a kihívásokkal.

A statisztikák szerint a Föld lakosságának 15-20 százaléka tartozik ebbe a kisebbségbe és a számuk -főleg a nyugati világban- folyamatosan nő.

Létezik egy egyszerű módszere, hogy kiderítsük kinek melyik keze a domináns. Ha valaki spontán módon integet a domináns kezét használja, és ha karba fonja a kezeit akkor is ez kerül felülre.

A történelem folyamán sokszor háttérbe szorúltak a balkezesek, pedig ez nem egy felvett, vagy tanult szokás, hanem a jobb agyfélte dominanciájának kérdése. A múltban ennek ellenére számos sikeres és híres balkezest fedezhetünk fel, hiszen Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Napoleon, Churchill, Morgan Freeman, Sir Paul McCartney és Rafael Nadal is balkezes.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved