Augusztus 14.- Carlos, a Sakál végre rács mögött


kidsnews (127éves) - 1 hónapja

1994-ben ezen a napon fogták el Szudánban a francia titkosszolgálatok fedett ügynökei Iljics Ramírez Sanchezt, ismertebb nevén a Sakált, minden idők egyik leghírhedtebb és legkeresettebb terroristáját.

Az iszlamista, anticionista kommunista még marxista forradalmárként is imádta az Al-Kaidát és annak eszméjét. A Sakál hosszú „karrierje” alatt a Szovjet befolyás alatt álló szocialista országok titkosszolgálataival, és az arab világ fundamentalista mozgalmaival is baráti viszonyt ápolt.

A kegyetlen terrorista a Gorbacsovi enyhülés időszaktát még európai szocialista országokban töltötte, de aztán egyre kényelmetlenebbé vált jelenléte a vezető politikusok számára, így rövid Szíriai kitérő után az afrikai Szudánban, Kartúmban telepedett le. 1994-ben aztán egy műtét miatt magatehetetlen Carlost a beépült ügynökök, a szudáni hatóságok segítségével kicsempészték az országból majd Párizsban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Napjainkban is a Clairvaux-i fegyházban tölti életfogytig tartó büntetését.

Érdekesség, hogy a ’80-as években Carlos huzamosabb ideig Budapesten bujkált és a Rózsadombon berendezett otthonában fogadta a világ legveszélyesebb terroristait, valamint titkosszolgálati ügynökeit.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

rubicon.hu

index.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved