Augusztus 31.- Balesetben elhunyt Diana hercegnő


kidsnews (127éves) - 3 hete

1997. augusztus 31-én Diana walesi hercegnőt és barátját rengeteg lesifotós várta egy párizsi hotel előtt, mivel Lady Diana akkoriban a Károly herceggel megromlott házassága és a válása miatt a világ legtöbbet fényképezett és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó asszonya volt.

A nem kívánt sajtóérdeklődés perzse rengeteg problémát okozott a párnak korábban is, ezért Dodi Al-Fayed a hotel helyettes biztonsági főnökét bízta meg azzal, hogy aznap este legyen a sofőrjük, így próbálva meg elkerülni, illetve összezavarni a fotósokat, riportereket.

A férfi ittas és a kialakult helyzet miatt ideges volt, ráadásul az autót sem ismerte.

Később azért, hogy lerázzák a sajtót nagy sebességgel áthajtott a Pont de l’Alma alagúton, ahol elveszítette az irányítást az jármű felett, majd nekicsapódtak az egyik vasbeton tartópillérnek.

A roncsra és az akkor még élő hercegnőre az őket követő fotósok találtak rá, de

a bulvárképek kattintgatása közben nem sokat foglalkoztak a mentők vagy a rendőrég értesítésével, és semmilyen módon sem segítettek a balesetben megsérült embereken.

Ma már tudjuk, hogy az ütközést végül senki sem élte túl. Az egész világon gyászolták a rendkívül népszerű, szociális érzékenységéről és emberségéről elhíresült Dianát. Az emberek sok helyen nyilvánosan sírtak az utcákon és virágtengerrel borították el az emlékhelyeket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

wikipedia

képek: wikimedia.org, flickr.com

2017 Kidsnews | All rights reserved