Clive Cussler: Az Arany Buddha


Szabó Petra (16éves) - 2 hónapja

Egy krimit szeretnék ajánlani. A könyv a mai modern korban játszódik, a középpontban egy modern titkosszolgálati szervezet áll, ami a Cég névre hallgat. A Cég tagjai életüket nem féltve vesznek részt küldetésekben, ezzel megakadályozva konfliktusok, háborúk kirobbanását, persze mindezt nem ingyen, mivel ők csak zsoldosok, vagy ahogy ők hívják magukat „modernkori kalózok”.

Ennek megfelelően a „főhadiszállásuk” egy OREGON nevű ultramodern, remekül felszerelt, roncsnak álcázott hajó, amelyen, az ott lévő szupertechnológia segítségével bármilyen hajmeresztő küldetést elő lehet készíteni. Az akciókhoz szükséges álcák, járművek, fegyverek megtalálhatók itt, egyszóval minden van, amire csak szüksége lehet egy titkosszolgálati szervezetnek.

A történet az Arany Buddha visszaszerzése körül forog, azonban ez nem olyan egyszerű, mivel más is magáénak akarja tudni az óriási szobrot, ráadásul feltűnik a színen egy másolat is, ami tovább bonyolítja az Arany Buddha utáni hajszát, hiszen felmerül a kérdés: Akkor most melyik az igazi, és honnan került elő a másolat?

De a Cég nyilván nem magának akarja megszerezni a szobrot, mivel ők csak „rendelésre dolgoznak”, hanem nem másnak van rá szüksége, mint a Dalai Lámának. De vajon miért van szüksége erre a tibeti buddhizmus vezetőjének? És a szobor mivel áll kapcsolatban? Clive Cussler fordulatokban gazdag történetének végére mindenre fény derül.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved