Divatos cipők gyerekeknek – mi a divat a legkisebbeknél?


kidsnews (127éves) - 2 hónapja

Az ember azt hinné, hogy a kisgyerekek nem divatoznak, pedig dehogynem – akik pedig tényleg annyira kicsik, hogy nem érdekli őket, mi van rajtuk, azok helyett divatoznak a szüleik.

Ebből kiindulva nyilvánvalóan az sem mindegy, hogy milyen cipő kerül a gyerekek lábára. Azon túl, hogy a gyerekcipőknek minőséginek és ortopédiai szempontból megfelelőnek kell lenniük, a design is számít, amikor döntünk.

Mit várunk a gyerekcipőktől design szempontjából?

A gyermek divat is folyamatosan változik. A gyerekeket manapság magunkhoz hasonlóan öltöztetjük – azaz lényegében úgy néznek ki, mint a mini felnőttek, egy kicsit kényelmesebb verzióban, és persze gyerek kivitelben. A kisfiúk vagány farmerekben, pólókban és ingekben szaladgálnak a játszón, míg a kislányok leggingsben és pólóban, vagy csinos kisruhában.

Ami a mintákat illeti a lányok körében verhetetlenek a pillangók, unikornisok, virágok, szívecskék, és az olyan hercegnős rajzfilmek, mint például a Jégvarázs. A fiúknál örök klasszikusok a járművek, a dinoszauruszok, és persze nekik is megvannak a kedvenc meséik: Pókember, Verdák stb. Ezek a minták megjelennek a gyerekruhákon is: minél nagyobb a gyerkőc, annál biztosabb lehetsz benne, hogy ezek fognak dominálni a ruhatárukban, hiszen a évek múlásával az ő ízlésük fog előtérbe kerülni.

A cipők tekintetében is hasonló a helyzet: a gyerekek örülnek neki, ha olyan mintákkal találkozhatnak a lábbelijeiken, amiket a ruháikon is szívesen látnak viszont. Nem mellesleg, ez egy remek trükk arra is, hogy szívesen vegyék fel az adott cipőt.

Kicsit visszafogottabbak a színek

Míg régebben a gyerekcuccok a minél élénkebb színvilágról voltak híresek, addig ez mára változott: kicsit visszafogottabb lett a ruhák és a cipők külleme egyaránt. Sokkal jellemzőbb, hogy egy visszafogottabb alapszínre megy egy színesebb díszítés, figura vagy éppen mesehős. Ha épp aktuális nálatok a cipővásárlás, javasoljuk, nézz körül néhány ötletért! Bokacipők áttekintése. Top modellek gyerekeknek!

Ezek a változatok sokak számára elfogadhatóbbak, mint a harsányabb típusok, már csak azért is, mert lényegesen könnyebben kombinálhatók, több árnyalathoz is illenek. Ezt egyébként is érdemes szem előtt tartani a cipővásárlás során: olyat válassz, amit könnyen be tudsz illeszteni a gyerek ruhatárába.

Macro close up of shoes of a young girl

Fűző vagy tépőzár?

Minél kisebb a gyerkőc, annál inkább javasolt a tépőzár. A totyogók esetében azért, mert általában nem igazán tudják kivárni, míg megkötöd a cipőfűzőt. Az óvodás korosztálynak pedig magának is boldogulnia kell az oviban, ezért értelemszerűen nem célszerű fűzőset venni nekik, amíg nem tudják bekötni. A megkötős cipőkre akkor érdemes áttérni, amikor a gyerek már maga is be tudja kötni.

Persze azért egyértelműen küllemben is van különbség, de egyformán menő tud lenni egy tépőzáras és egy fűzős cipő is – nem ezen múlik a divatosság.

Jó tanács: ha már akkora a gyerkőc, hogy véleményt tud formálni, vond be a választásba! Érdemes előre kiválogatni néhány lábbelit, ami minőség és egészség szempontjából megfelelő, illetve a design is vállalható, majd ezek közül hagyjuk, hadd válasszon a gyerkőc! Így biztos, hogy szívesen fogja majd felvenni a cipőt, amikor megérkezik!

Támogatott tartalomForrás:

Támogatott tartalom !

2017 Kidsnews | All rights reserved