Hidegfront, ősz, mind meghalunk – HBO GO ajánló bebugyolázni vágyóknak


Poscher Dominik (21éves) - 2 hónapja

A héten megcsapott bennünket az ősz szele, a nemkívánatos vendég betolakodása pedig természetesen magával vonzotta az internetes hírlapok pánikkeltését. Hogy, hogy nem, mi is egy ilyen internetes hírlap vagyunk, szóval tessenek félni és szomorkodni, az „otthongubbasztás”-t bejegyezni a naptárba, az év hátralévő összes napjára.

ROSSZ IDŐ VAN! ROSSZ IDŐ LESZ!

Ha esetleg eddig nem lett volna világos. Dehát épp ellenkezőleg. Eddig még 20:30-kor is világos volt, most meg már 19:30-kor alkonyodik…Letargia, gyász, tönkretett életek. ROSSZ IDŐ!

Ha már parancsba lett adva, hogy otthon gubbasszunk, szemezgessünk kicsit az HBO GO felületén elérhető filmek, és sorozatok között, majd miután a leginkább kedvünkre valót megtekintettük, menjünk ki a szabadba, és saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg ezt az ítéletidőt, amíg még lehet, mert októberre már aztán tényleg ROSSZ ROSSZ IDŐ lesz.

Trónok harca – Aki látta azért, aki nem látta, azért. A sorozat egyik ikonikus mondata szerint „Közeleg a tél”.

Felvezetőnk témájához mi sem passzolhatná hát jobban, mint ez az ikonikussá vált széria, mely George R. R. Martin regénye alapján készült, hogy aztán a képernyőre adaptálva meghódítsa a világot. Középkori környezet, fiktív kontinensek, különböző nemesi házak, végtelen karakter, mind-mind a Vastrónért versengve. Agyeldobós csaták és fordulatok, sorozattörténeti epizódok. Mindez már a múlt, 2019-ben, a nyolcadik évad lezárásával véget ért a Vastrónért folytatott küzdelem. Olvasni, megnézni egyaránt ér.

Rick és Morty – Nemrégiben köszönt vissza rám az egyik közösségi oldalon egy mém, mely azt volt hivatott állítani, hogy a South Park, Family Guy, Simpson család sorozatok mind-mind elbújhatnak a Rick és Morty mögött. Alátámasztani, cáfolni ezt most bizonyosan nem fogjuk, az viszont holtbiztos, hogy a nyáron az összes epizód felkerült, így a legújabb, 5. szezon is.

„A Rick és Morty a címben is megjelenő két karakter változatos interdimenzionális kalandjait követi végig, ahol részről részre egy újabb sci-fi filmet vagy koncepciót túltolnak az alkotók – élükön Justin Roiland-del és Dan Harmon-nal. A sorozat a nagyapa-unoka duó családjával tölti el a legtöbb időt, akik saját világnézeteikkel és természetükkel sokszor belekavarnak a rajtuk túlmutató sci-fi eseményekbe.”

A szolgálóleány meséje – Margaret Atwood 1986-os regénye az elmúlt években igencsak népszerűvé vált, a 2017-ben induló, 4. évaddal idén jelentkező disztópikus sorozat hatására. Sötét légkör egy sötét elmék uralta elszeparált világban. Minden pillanatban együtt lélegzünk a szolgálóleányokkal, kivéve, amikor lélegzetvisszafojtva szurkolunk szökési kísérletük sikerességéért. Merthogy a szörnyűségekkel teli mindennapok után semmi más nem marad, mint az elvágyódás. Csakhogy itt nem a romantikus értelemben, mert jelen esetben a kiüresedett lelkek mellett a test utolsó utáni segélykiáltásáról van szó, szereplőink a pokolból vágyódnak el. Iszonytató, feszültségekkel teli élményt kínáló sorozat, a leghorrorisztikusabb nemhorrorok egyike – igazó.

Őrült, dilis, szerelem – maradva a vígjáték vonalon, hasonlóan jókat nevethetünk majd a televízióban nagyjából minden hétvégén sugárzott 2011-es romantikus-komédián, mely azon kevés alkotások egyike, melyet ha a heti műsorújságot lapozgatva egymást követő 40. alkalommal látunk meg, akkor se tör ránk az idegroham.

Ha esetleg ezekről az alkalmakról lemaradtunk volna a TV-mentes kis barlangunkban, mihamarabb pótoljuk a sztárgárda szolgáltatta élményt (Emma Stone, Steve Carrell, Ryan Gosling, Julian Moore), melyet a végjáték megunhatatlan abszurditása, és plot twist-je tesz teljessé.

Jojo nyuszi – Nagyon szerethető Taika Waititi-film, ahol a legeltökéltebb ifjú náci, Jojo – kinek legjobb (képzeletbeli) barátja maga Adolf Hitler – élete fenekestül felfordul, amikor világossá válik számára, hogy egy zsidó lányt rejtegetnek lakásukban. A nemzetiszocialista ideológia abszurditása sok-sok poén alapanyagául szolgál, míg az emberáldozatokkal járó világháborús helyzet és a remek alakítással előrukkoló Scarlett Johansson karaktere a drámának is helyet ad. A film nagyszerűen egyensúlyoz e kettő között.

Igazán különleges alkotás, egy tökéletes, léleksimogató befejezéssel, mely a korábbi intenzív drámai eseményből alighogy felocsúdó nézők könnyáztatta arcára is mosolyt varázsol.

Annak pedig, aki esetleg a HBO GO felületén elérhető tartalmakból szakvizsgázott, néhány újdonságként fellelhető, frissen és ropogósan tálalt sorozat és film: animációs scooby-doo film a tavalyi évből, a Scooby!; Az alul semmi című 1997-es vígjáték; a valós események ihlette, második világháborús kémthriller, a Hat perc éjfélig; valamint egy jóvalta ismerősebben csengő szuperhősfilm, a Wonder Woman.

Sorozatokból ott van a hasonló műfajú Superman és Lois; új epizóddal jelentkezik a Csodatevők (Daniel Radcliffe rajongóknak); a Diane védelmében, valamint megtekinthető immáron a hatrészes, Fehér Lótusz című társadalmi szatíra záró epizódja.

Na és mostmár irány vissza fázni!Forrás:

Támogatott tartalom

2017 Kidsnews | All rights reserved