Idén online vásároljuk az iskolaszert


kidsnews (127éves) - 2 hónapja

Idén július eleje és augusztus közepe között két nagynak számító online áruház is dupla akkora forgalmat generált a tanszerek és egyéb iskolai kiegészítők eladása, mint tavaly nyáron.  A műszaki, elektronikai termékekben erős hibrid kereskedőknél legnagyobb számban a füzeteket, írószereket, kiegészítőket (hegyező, körző, vonalzó, radír), víz- és temperafestékeket rendelték a vásárlók, valamint a hátizsákok/tornazsákok, a filctollak és a füzetek voltak a legnépszerűbb iskolakezdési termékek.

200 ezres laptopokkal kezdődik a suli

Mindkét márka esetében bruttó 203 ezer forintos átlagáron vásároltak notebookot július eleje és augusztus közepe között a vásárlók – az átlagár kiszámításakor a bruttó 400 ezer forintnál olcsóbb gépeket soroltuk az iskolai gépek közé, mert a két online áruház back-to-school kampánya során is ilyen értékű modellek voltak említve e kategóriában.

A legtöbb darab egy belépőszintű noteszgépből talált gazdára, a második legnépszerűbb modell nyáron viszont egy közel 380 ezer forintos Apple gép volt. A harmadik legnépszerűbb notebook a kínai, nemrég megjelent, szupervékony Matebookja volt, a top 10 termék közé még a Lenovo és az Asus modelljei kerültek be.

Az okostelefonok közül a bruttó 100 ezer forint alatti típusokat soroltuk iskolás gyerekek számára tipikus vételnek. Ezekből is a műszakitermék-specialista Extreme Digitalnál vásároltak július óta magasabb, bruttó 70 ezer forintos átlagáron – míg az eMAG-nál ugyanebben az időszakban bruttó 41 ezer forintot költött egy tipikus vásárló okostelefonra.

Az Extreme Digital esetében a top 5 okostelefon mindegyike a Xiaomi és a Samsung androidos készülékei közül került ki, míg az eMAG eladási toplistáján a két gyártó mellé a Navon márkájú készülékek is felkerültek.

A legtöbb online tanszerrendelés Pest megyéből, Győr-Moson-Sopron megyéből és Hajdú-Bihar megyéből érkezett az Extreme Digitalhoz, míg az eMAG esetében Pest megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye került a top 3-ba az iskolaszer-rendelések száma alapján.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Extreme Digital, eMAG közös

2017 Kidsnews | All rights reserved