Európa-bajnok a magyar ifjúsági női kézilabda – válogatott


kidsnews (127éves) - 2 hónapja

A magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott címvédőként 25-19-re legyőzte Németországot a Montenegróban rendezett Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében. Miután a csapat a csoportkörben Szlovákiát 40-13-ra, Portugáliát 41-22-re, Norvégiát 27-15-re győzte le, majd a középdöntőben Románia ellen 27-17-re, Németország ellen 31-24-re nyert, a pénteki elődöntőben pedig 33-25-re verte Dániát.

Az európai szövetség (EHF) honlapja szerint a podgoricai mérkőzés első négy gólját a németek szerezték, Bohus Beáta edző csapata a nyolcadik perc elején talált be először, de miután a 23. percben átvette a vezetést, az ellenfél már nem tudott fordítani.  A magyarok legeredményesebb játékosa Farkas Júlia és Csernyánszki Liliána volt öt-öt góllal, Simon Petra négyszer talált be. Az első félidő hajrájában Varga Emília, a NEKA balátlövője piros lap miatt végleg kivált a játékból.

   “Volt egyfajta elvárás felénk, hiszen a junior válogatott Európa-bajnok lett nemrég, ugyanakkor ez lökést adott nekünk, hogy a legjobbak legyünk a kontinenstornán” – idézi Bohus Beáta nyilatkozatát az EHF.

    Hozzátette, fiatal játékosai megmutatták, mire képesek, és sorozatban hét mérkőzést nyertek meg.

    “Büszke vagyok rájuk, arra a sikerre, amit elértünk, különösen úgy, hogy a döntőben csapatkapitányunk és egyik legjobb játékosunk, Varga Emília piros lapot kapott az első félidő végén” – mondta Bohus.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved