5 rossz szokás, amitől gyorsabban öregszel


Remi (18éves) - 3 hete

Sokan szeretnék irányítani az öregedést, minél tovább megőrizni fiatalságukat, mind külsőleg, mind belsőleg. Ebben segíthetnek különböző kozmetikumok, kezelések, sőt, akár műtétek is. A folyamat leforgásának gyorsasága leginkább a genetikától függ, azonban van, ami bizonyosan lassítja a folyamatot a drága krémek nélkül is. A legjobb módszer az egészségesebb életmódra váltás.

Íme, öt rossz szokás, amitől gyorsabban öregszel:

Jojó diéta

Hallottál már a jojó diétáról? Akkor beszélünk erről, mikor a diétázó személy a gyors testsúlycsökkenést követően többet hízik vissza, mint amennyit leadott, s ez a folyamat ismétlődik újra, meg újra. A hirtelen súlycsökkenésre a test az anyagcsere lassításával reagál, ami további kilókhoz vezethet, ez pedig, akár szívproblémákhoz is. Így tehát, ha mindenképpen fogyni szeretnél, érdemes ezt szem előtt tartva, szakszerű, testhezálló diétát választanod.

Nem elegendő minőségi alvás

Átlagosan mennyit alszol egy éjszaka? Bár ebben a rohanó világban sokszor nehéz betartani az ajánlott 7-8 óra alvást, ennek elhanyagolása komoly egészségügyi komplikációkhoz vezethet, mint a magas vérnyomás és a szívgyengeség, valamint könnyű ingerlékenységet, levertséget okozhat. Az alvás minősége legalább olyan fontos, mint a mennyisége.

Ha fiatal és egészséges testet szeretnél, ameddig csak lehet, a legjobb, ha gyakrabban helyezed előtérbe az alvást, mind a minőség, mind a mennyiség szempontjából.

A mentális egészség háttérbe szorítása

Mikor kimerültnek érzed magad, szoktál szünetet tartani? Rengeteg ember hanyagolja el a mentális egészségét, főként külső nyomás hatására. Valójában, az önmagunkkal való törődés az egyik legfontosabb dolog az életben. Mentális és fizikai értelemben is elősegíti az egészséged az, ha adsz egy kis időt magadnak relaxálni, feltöltődni. Habár a tested gondozása is igen fontos, ha rendben vagy mentálisan, könnyebben fiatal és friss maradhatsz.

A bőr elhanyagolása

Neked van bőrápolási rutinod? A rengeteg reklám és hirdetés hatására úgy érezheted, nagy a nyomás rajtad, muszáj, hogy beszerezz egy-két csodakrémet és löttyöt. Azonban, rengeteg módszer van a bőr ápolására, a túl gyorsan elfogyó termékeken kívül. Ilyen például a selyem párnahuzat, ugyanis az gyengéd, jót tesz a bőrödnek és a hajadnak egyaránt.

A bőröd egészségéhez és fiatalságának megőrzéséhez elengedhetetlen a naptej, a napvédő krémek. Ezek megóvnak az ártalmas UV-sugaraktól.

Dohányzás

A dohányzás káros hatásairól bizonyára sokat hallottál már. Köztudott, hogy a cigarettázás negatív hatásai közé tartoznak a különböző szív- és érrendszeri betegségek. Ezen okból kifolyólag sokan váltanak gőzöléses technikával működő eszközre, azonban ez sem mondható egészségesnek. A legjobb tehát, ha elkerülöd mindkettőt.

A sokáig tartó fiatalság kulcsa a kiegyensúlyozott élet.

Ez nyilván nem egyszerű, azonban, barátok, család, esetleg professzionális segítség bevonásával nem lehetetlen. Lépésről-lépésre válthatsz egy egészségesebb életmódra. Végül, ne felejts jó és türelmes lenni magadhoz!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

Psych2go

2017 Kidsnews | All rights reserved