Szeptember 7.- LEGO: egy kis figura nagy sztorija


kidsnews (127éves) - 3 hete

1974-ben ezen a napon jelent meg az első összeépíthető LEGO figura. Persze ezek az emberkék akkor még javarészt nagy, négyzet alakú LEGO kockákból álltak, mozgatható kezekkel, de fix lábakkal.  

Egy évvel később már a szilárd testtel, mozdíthatatlan karokkal és lábakkal rendelkező LEGO Extra figurákkal is találkozhattak a vásárlók, de akkor még nyomtatott vonások nélkül. 1978-ban kezdetét vegye a LEGO történelem új fejezete, ahol a minifigurákat mozgatható csípővel, és egy egyszerű arckifejezéssel látták el, amely pontszemekből és feketével festett mosolyból állt. 

Mára már 650 egyedi arc található a kollekcióban.

Tudtad, hogy ….

1,

– a LEGO minifigurák fejének hagyományos sárga színét még az 1970-es évek elején és közepén, fókuszcsoportos visszajelzések alapján választották ki, akik szerint ez az árnyalat jobb volt, mint a fehér szín? Azóta a minifigurák egyre változatosabbak lettek, kezdve az első természetes bőrszínnel megjelenő figurákkal 2003-ból (Lando Calrissiant a Star Wars-ból és az NBA kosárlabda játékosokat), egészen a 2016-ban bevezetett kerekesszékesig.

2,

-a LEGO minifigurák a nemi sztereotípiák leküzdéséből is kivették a részüket a női tűzoltók, a nindzsalányok és a babahordozóval felszerelt apukák megjelenítésével. Ami azt illeti, a minifigurák lényege éppen ez, hogy a gyerekek bármit megalkothassanak, és bármilyen szerepet ölthessenek – nő vagy férfi, bukósisakos vagy frizurás, szeplős vagy szemüveges, lehet bármilyen. Ha esetleg a robot barátaid miatt aggódnál, ne tedd. Számtalan C-3PO és R2D2 (hogy más robotokat ne is említsünk) figura is volt már.

3,

– a LEGO minifigura számos hollywoodi kasszasikerben is szerepelt, többek között A LEGO® kaland™, a LEGO® Batman™ – A film, és A LEGO® Ninjago-film™ című alkotásokban. Sőt, 2007-ben a LEGO Csoport 10 000 darab arany-króm C-3PO figurát rejtett el véletlenszerűen a szettek csomagolásában, hogy így hívja fel a figyelmet a Csillagok háborúja 30. évfordulójára.

4,

-a  LEGO figurákat a játék kedvéért gyártják, de emellett van egy komoly oldaluk is. A szerepjátékok végtelen lehetőségeit kínálva arra tervezték őket, hogy a gyerekek találékonyan, különböző érzelmeket kifejezve tudják elmesélni saját történeteiket. Ez mindenekelőtt rengeteg élvezetet jelent. De legfőképpen lehetővé teszi a fiataloknak, hogy olyan kulcsfontosságú készségeket fejlesszenek, mint az érzelmi intelligencia, a kreativitás és a kommunikáció, amikről az új LEGO Játssz Jól! Jelentés szerint a szülők úgy vélik, hogy elengedhetetlenek lesznek ahhoz, hogy gyermekük sikeres jövőt építsen.

5,

-2011-ben három LEGO minifigurát még az űrbe is kilőttek a NASA Juno űrszonda fedélzetén.

6,

-Kezdetben 20 különböző LEGO minifigura karakter volt, például rendőr, orvos, tűzoltó, lovag és űrhajós. Az elmúlt négy évtizedben azonban a különböző minifigurák száma meghaladta a 8000-et. Hogy könnyebben megértsük, ez azt jelenti, ha a világ népessége ugyanilyen mértékben nőtt volna, most közel 144 milliárd ember élne a Földön!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved