Szombaton kamionosok csapnak össze Zsámbékon


kidsnews (127éves) - 4 hete

Szeptember 25-én, szombaton a drivingcamp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai tanpályáján rendezik meg az „5 tengelyen” Családi napot, amely verseny a nehéztehergépjárművezetők közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenye, ahol nem csupán a gyakorlat, hanem az elméleti felkészültség is nagyon fontos.

„Itt nem az a kérdés, hogy ki a gyorsabb, hanem az, hogy ki vezeti stabilabban, biztonságosabban azt a kamiont, amin szolgálatot teljesít” avatott be Dittel Gábor, a szervező NiT Hungary ügyvezető főtitkára. Azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a közúti balesetek csekély százalékát okozzák kamionsofőrök, akiknek a vállára munkavégzés közben elképesztő teher nehezedik, hiszen a forgalomban résztvevők életén túlmenően gyakran milliárdos nagyságrendű értékékekért is felelnek.

A szombaton megrendezésre kerülő viadalra több száz kamionsofőr jelentkezett, akik több forduló során mérik össze képességeiket. Az első fordulóban elméleti tudásukról adhatnak számot egy online teszt kitöltésével, a másodikban viszont már gyakorlati feladatsort is végre kell hajtaniuk. A két fordulóból kerül ki az ország 10 legjobb tehergépjármű-vezetője, akik a döntőben különböző nehézségű vezetéstechnikai, biztonságtechnikai és rakománykezelési próbatételek során bizonyíthatják rátermettségüket, hogy kiderüljön, közülük ki az ország legjobb kamionsofőrje.

A verseny 1. helyezettje nettó 2.000.000 Ft-ban részesül, emellett viselheti „A legjobb magyar kamionsofőr 2021” címet.

A jelentős pénzdíj mellett a dicsőség is erős motiváló tényező, amit a győztes magának, munkaadójának és tulajdonképpen az egész szakmának szerez. Minden megbízó számára meggyőző, ha értékes rakományát olyan gépkocsivezető felügyelete alatt tudhatja, aki részt vett egy ilyen jelentős megmérettetésen, esetleg meg is nyerte azt.

Az egésznapos családi rendezvényre idén is több száz érdeklődőt várnak, akik számára a szurkolás mellett szimulátorok, KRESZ-pálya, a Láthatatlan Kiállítás interaktív programjai, speciális járművek, elektromos rollerek, önegyensúlyozó eszközök, ugrálóvár, valamint kézműves és szórakoztató programok kínálnak izgalmas élményeket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved