A rajongók csak bucinak hívják a francia bulldogokat


Nagy Benedek (19éves) - 2 hete

A rajongók csak bucinak hívják a francia bulldogokat, nagyon barátságos és aranyos háziállatok. A francia bulldog rövid testfelépítésével egy tömzsi négylábú benyomását kelti. A 30 cm-es marmagasságú állat súlya általában 8-14 kg. Feltűnőek a jellemzően rövid mancsok és picike farkuk. Fényes és rövid bundája jellemzően nem hullik és elég változatos színei vannak mint például a fekete, fehér, krém és foltos.

Fiatalok, mégis nagy múltjuk van

A francia bulldogok a mopszokhoz, bordeauxi dogokhoz hasonlóan a molosszusok családjába tartoznak. Bár a kutyák ősei ugyan azok, de a francia bulldogok esetén egy igazán fiatal fajról van szó, melyek tenyésztése csak a 19. század második felében kezdődött el.

A kutyaszakértők úgy gondolják, hogy Nagy-Britanniából származó kisnövésű angol bulldogról van szó. Az angol bulldogokat kutyaviadalokon is használták. Ilyenkor látványosságként a kutyáknak egy kikötözött bikára kellett támadniuk és harapásukkal megragadniuk.

Ezeknek a betiltását követően a bulldog faj története szerencsésen új fordulatot vett és a továbbiakban társasági kutyának tenyésztették.

A francia bulldog jelleme

Nagyon barátságos a gyerekekkel és más kutyákkal is jól kijön, szereti a hosszú sétákat és játékokat, de azt se bánja ha lustább gazdija ölébe pihen akár egésznap, neki az a lényeg, hogy a gazdival tölthesse idejét.

Nem bírják a hideget sem a túl meleget, de az biztosan garantált, hogy egy franciabulldoggal nem lesz unalmas egyik napunk sem! Ha figyelnek rá és megfelelő tápot kapnak, rendszeresen tisztítják a redőit nem lesz velük baj egészségügyileg!

Francia bulldog nevelése

Mint minden dogfajta kutyának, a francia bulldognak is magabiztos nevelésre van szüksége. Ügyelni kell rá, hogy következetességet mutasson, ne engedjen a kis kutyus sármjának. Így egy önálló akarattal rendelkező négylábú lesz a gazdája mellett, aki szívesen engedelmeskedik. Pozitív megerősítéseket és az alapvető utasításokat kell alkalmazni, pár percekből álló kis egységekben, ugyanis a fiatal francia bulldogok figyelme rövid ideig tarthat. Egy kutyaiskola fontos partner lehet egy kölyökkutya nevelése és szocializációja során.

Kinek ajánlott a francia bulldog?

Mindenkinek, aki szeretne egy igazi kis szeretet gombócot, akár kezdő vagy már tapasztalt gazdi, vagy. Nagyon boldog és vidám napokat szeretnél akkor ez a te fajta kutyád! Mindenképp győződj meg róla, hogy jó tenyésztőtől válaszd a kutyust törzskönyvvel!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved