Anyagkönyvtár nyitott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen


kidsnews (127éves) - 2 hónapja

Anyagkönyvtár nyitott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, ahová a legfrissebb, és leginnovatívabb anyagok mintáit gyűjti egybe a világ minden tájáról.  A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közösen hozta a létre a Budapest Design Material Libraryt (BDML),

amelynek az adatbázisa egyaránt elérhető lesz többek között az egyetemi hallgatók, a gyártók, a tervezők, a hazai dizájnipari kis- és középvállalkozások, a nagyvállalatok, valamint az anyag- és termékfejlesztő cégek számára – hangzott el az egyetemen tartott ünnepségen.

Budapest, 2021. október 18. Felirat a Budapest Design Material Libraryben (BDML) a megnyitó napján, 2021. október 18-án. MTI/Máthé Zoltán

    Az eseményen Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora azt hangsúlyozta, hogy sosem létezett kreativitás technológiai tudás és üzleti nyitottság nélkül.

Örömét fejezte ki, hogy az MDDÜ-vel és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen olyan területek felé tud nyitni a MOME, ahol mind a három elem megjelenik.  A rektor reményei szerint a kezdeményezés hozzájárul majd a magyar tervezők és a magyar divat- és dizájnipar versenyképességének növeléséhez.Forrás:

MTI

2017 Kidsnews | All rights reserved