edzésen az egyik lánynak hatalmas lila monokli van a szeme körül, nekem azt mondta, tesiórán kosaraztak és belefutott valakinek a könyökébe. Azt beszéltük a többiekkel, hogy ez nem biztos, hogy igaz, elég durva az apja, szerintem a lány fél is kicsit tőle, iszonyat jeleneteket szokott rendezni, ha a lánya nem úgy teljesít a meccsen, szétveti az ideg. Talán szólni kellene valakinek, mert az edzők se csinálnak semmit, de ha nekünk sem akarta elmondani, lehet, hogy nem örülne, ha beleavatkoznék és még több bonyodalmat okoznék neki, az is lehet, hogy a végén még miattam is kikapna…

nagyon jól érzékeled, hogy kosarastársadnak magának is nehéz a problémájáról beszélni: mindenki szuper szülőket és szuper kapcsolatokat szeretne, és szégyelli, ha a valóság nagyon másmilyen. Ha valóban bántalmazásról van szó, akkor gyerekként inkább gondoljuk azt, hogy biztosan mi vagyunk a hibásak, és megérdemeljük, hogy így bánnak velünk, semmint szüleinket hibáztatnánk….

Azt is jól látod, hogy az esetleges beavatkozással tovább lehet rontani a helyzetén.

Amit tehetsz, hogy kifejezed a lánynak, hogy együtt érzel vele, és ha ő úgy gondolja, hogy meg tud bízni benned, számíthat Rád. Valóban nem biztos, hogy az edzőtök az felnőtt, aki segíteni tud, de hátha találtok olyat. (Minden iskolában kell lennie gyermekvédelmi felelősnek) Ha mégsem, akkor is az a tény, hogy Te észrevetted, és melléállsz a nehéz helyzetében sokat segíthet neki.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved