Apa meg anya régen elváltak, én apával élek azóta, mert anya külföldi állampolgár volt és sokszor dolgozott éjszakai műszakban és nem is keresett igazán sokat. Ez máig is így van, így vele többnyire csak hétvégenként szoktunk találkozni, bár azóta lett egy kicsit gazdagabb élettársa, úgyhogy ők most már egy szép házban laknak. Mióta bentlakásos suliban tanulok, még kevesebbet látjuk egymást és apa miatt akkor is sokat veszekszünk. Én próbálok minél többet apával lenni, mert neki nagyobb szüksége van rám, neki nincsen senki más, és a vállalkozása is eléggé balul ütött ki, úgyhogy el kellett adni a házat, és még így is egy csomó tartozása maradt, a bank elvette a kocsit is, úgyhogy most szociális lakásban lakunk, de annak a költségeit sem tudjuk kifizetni, úgyhogy lehet, hogy innen is mennünk kell. Apa szerint anyának gyerektartást kellene fizetnie, de ő azt mondja, jobb lenne, ha inkább őhozzá költöznék, mert apa kezd teljesen lecsúszni. Az igaz, hogy apa sokszor rosszkedvű, és nem is nagyon csinál semmit, mert azt mondja, nem éri meg dolgozni, mert minden keresetét elvenné a bank. De nem értem anya miért nem akar neki pénzt adni, eddig mindig tudott segíteni, szerintem most is tudna.

megértem, hogy nehéz helyzetben vagy. Amikről írsz, azok felnőtt dolgok, nem neked kell sem apukád problémáját megoldani, sem igazságot szolgáltatni. Gyerekként jogunk van arra, hogy mindkét szülőnket szeressük, és hogy ők törődjenek velünk. Tudom, hogy ez gyenge vigasz, de tényleg azt javaslom, hogy próbáld a saját életed élni a bentlakásos suliban a tanulással, és a barátaiddal foglalkozni, mert azt valóban alakítani, befolyásolni tudod.

Hogyan írhatok a pszichológusnak?

A felület nem helyettesíti sem a tanácsadást, sem a terápiát​​! Arra jó , hogy tudd kifejezni érzéseidet, hogy lásd, hogy ez nem szégyen, hanem egy olyan érték, mely a mélyebb önismerethez vezethet.​ Ha írnál nekünk, dobj egy ​e- mailt a agyrem@kidsnews.hu címre.

2017 Kidsnews | All rights reserved