Kidsnews-felelek


A gyerekpszichológus válaszol! Legyen bármilyen egyedi vagy gyakori kérdés ami megfogalmazódik benned írd meg nekünk anonim módon és szakembereink segítenek a megoldásban. Fontos azonban megemlítenünk, hogy a chat-felületünk nem helyettesíti sem a személyes tanácsadást, sem pedig a terápiát​​ !


-Szüleim válnak, szétköltöztek, de folyamatosan nyomnak, hogy hol legyek, én 15 vagyok, és nem szeretnék mást, csak legyen már vége. Döntsék el hol élek, és kész? Mért kell nekem dönteni?

Nem kell neked dönteni, ez a felnőttek dolga. Mondd is el nekik, hogy zavar, megterhel téged ez a helyzet. Ne akarják, hogy választanod kelljen, engedjék, hogy mindkettőjüket szeresd, ne keverjenek, vonjanak bele abba, ami az ő problémájuk.


-Anyu úgy öltözködik mint én, felveszi a stílusomat, ruháimat. Barátnőim szerint tök jó fej! De mi van ha én anyukát szeretnék nem egy másik kamasz csajt otthon? Ez hogyan lehet neki megmondani?

Szerintem már ezzel a kérdéssel el is kezdted megfogalmazni: „Tök jó, hogy a barátnőim szerint jó fej vagy, és fiatalos, stb., de nekem, mint anyukára volna Rád szükségem. Zavar, hogy a ruháimat hordod, mert ilyenkor kevéssé érzem, hogy akkor és úgy számíthatok Rád, ahogy azt én szeretném.


Van a suliban egy elég menő srác, igazából véletlenül úgy alakult, hogy mindketten csatlakoztunk egy sulitól független kezdeményezéshez.  Ez miatt beszélnem is kellene vele, de nem tudom hogyan menjek oda a suliba hozzá, mert mi van ha meg sem hallgatja miért megyek oda, és beégek a suli előtt hogy kis gólyaként  itt nyomulok.

Tényleg nyomulni akarsz, vagy a programról beszélni? Ha benned ez tisztázott, akkor könnyebben léphetsz kapcsolatba vele. Ha nem, az sem baj. Bátran kezdeményezz!


elég jó tanuló vagyok, tavaly is csak egy négyesem volt, előtte meg kitűnő, a tanárokkal is jól kijövök, szóval nagy sulis gond eddig nem volt, de a biosztanár, akit idén kaptunk, valamiért atommód pikkel rám. már az első órán nekiállt velem izmozni, és azóta is hobbija, hogy elgáncsoljon, ahol tud. Egy büdös vén banya, beszólogat az órán folyton, oké, hogy az osztály jól szórakozik a meccseinken, de nálam most, hogy kettest adott egy dogámra, ami szerintem a legszigorúbban nézve is legalább négyest ér, betelt a pohár. Az osztályban senki nem tudja nálam jobban ezt az anyagot, de anyu nem akar bemenni fogadóórára, hogy beszéljen vele, hiába kértem, azt mondja, ezzel egy szülő csak a gyereke alatt vágja a fát, de legalább nem szidott le a kettesért, pedig máskor mindig szid, hogy nem tanulok eleget és a lustaságom miatt nem lesz belőlem semmi. Sajna az ofőre sem számíthatok, ő jófej volt, megnézette a dogámat egy másik biosztanárral, aki szerint szintén kicsit szigorúan lett ez osztályozva, mégis azt javasolták, inkább nyeljem le ezt a békát, mert a tanárnővel nem érdemes ujjat húzni. oké, hát ha ez mindenkinek ennyire fontos, hogy az én biosztudásom mekkora, akkor lenyelem én ezt a békát, de azt leshetik, hogy én mikor nyitom ki még egyszer a biosz tankönyvet…

teljesen megértem, hogy nagyon rosszul esett, hogy igazságtalanul értékelték a teljesítményedet, és azt is, hogy zavar, hogy semmit sem tehetsz a tanárod ellen. De biztos az a jó megoldás, ha nem nyitod ki a bioszkönyvet? Kit büntetsz ezzel?


Múlt héten a suliból mentem edzésre, és hozzám csapódott egy felnőtt srác, azt mondta, a barátja, Kiss Laci itt lakik valamelyik panelházban a környéken, de nem tudja, melyikben, és a segítségemet kérte. Hiába mondtam, hogy nem ismerem, győzködött, hogy segítsek neki, nézzük végig a kaputelefonokat, de mondtam, hogy a Kiss az egy elég gyakori név, biztos minden kaputelefonon fogunk találni,és sietnem is kell teniszre. Eljött velem majdnem a bejáratig, csak utána ment tovább, de nem is a panelházak felé, szegény biztos nem találta meg a Lacit, most eléggé lelkifurdalásom van, talán késhettem volna edzésről és segíthettem volna neki.

biztos vagy abban, hogy a srác Kisst kereste, vagy ez csak egy ürügy volt arra, hogy hozzád kapcsolódjon?

Az, hogy nem segítettél neki, hanem tetted a dolgod, mentél az edzésre, miért okoz lelkiismeret furdalást?


2017 Kidsnews | All rights reserved